Відкриття виставки “Пісня зоряного неба”+ live JAZZ with Ігор Сідаш


Вже завтра, 10-го лютого, відкриття виставки живопису «Пісня зоряного неба» Олі Яценко з 18:30 у центрі Києва, в книгарні «Сяйво книги» . А музичну атмосферу доповнить один з найкращих джазових піаністів Ігор Сідаш??Це буде казково

До зустрічі! Вхід вільний

Адреса: вул. Велика Васильківська, 6. Виставка триває до 24.02.2022. Час роботи закладу: з 10 до 21 години щодня.

Посилання на подію: https://fb.me/e/1Cgvun6PO

Персональна виставка “Пісня Зоряного Неба” Олі Яценко

Персональна виставка “Пісня Зоряного Неба” Олі Яценко


Небо щомиті змінює свої барви, свої силуети та напрямок вітру.

Небесний простір творить і зберігає історії про які можна написати пісню, свою пісню. І щоразу вона буде нова та несхожа на іншу.

Виставка живопису «Пісня Зоряного неба» присвячена серії картин, які зможуть розказати глядачам про те, що пісня живе всередині кожного з нас. Про це буде співати зоряне небо з полотен художниці Олі Яценко.

Картини занурять вас у дивовижний світ, де тепло, гармонійно та живе любов. Там зорі як окремі планети, на яких відбуваються добрі історії та барвистим килимом стеляться квіти.

Навіть, якщо вдень небо приховує зорі, то щоночі, коли ми спостерігаємо зоряне небо – згадуємо, що ми не одні.

Дати виставки: 8 – 24.02.2022

Адреса: Книгарня “Сяйво книги” м.Київ, вул. Велика Васильківська, 6

Час роботи: Щодня 10:00—21:00

Ваші відгуки, фото та сторіс з виставки завжди дуже цінні та важливі для мене!  Буду вдячна, якщо відмітете мене на сторінках Facebook Page або Instagram 

Аудіокнига “Пухнастики. Історії надобраніч” в АБУК

Аудіокнига “Пухнастики. Історії надобраніч” в АБУК


Історії Пухнастиків, автором яких є Оля Яценко, тепер є і у версії аудіо книги! Така чудова і добра ідея була поєднати книгу з професійним читання та музикою аудіо книгарні АБУК ❤️

Це медитація для тих, хто не може заснути. Антистрес для тих, хто забув про радість. Шматочок мрії й натхнення для тих, хто загубив дитину в собі. Заплющуйте очі й поринайте у чарівний світ, де тепло й безпечно, лагідно й пухнасто. І ви незчуєтесь, як слова і мелодія перетворяться на солодкі сни…
Авторка цієї книжки, художниця Оля Яценко, спочатку намалювала своїх персонажів – пухнастиків із блискучими оченятами й гострими вушками, а потім створила для них цілий мальований світ і написала ці милі історії. Пухнастики, пише вона, прилітають на Землю вночі у вигляді зірок, що падають з захованого серед хмар чарівного міста. А може вони таємно існують всередині нас самих, щоб допомагати радіти й бачити красу?
Придбати аудіокнигу:
https://abuk.com.ua/catalog/books/450

Ви зможете слухати, відпочивати та засинати під мелодійні та затишні голоси читців книги. Голоси ви точно вже чули раніше, адже читає актриса, диктор, ведуча, співачка, імітатор голосів Наталія Пиріжок (має один з найвідоміших рекламних голосів України – брендвойс Maybеlline, Palette, Yves Saint Laurent, Shwartskopf, Orbit, Libresse, Моршинської) та відомий звукорежисер та продюсер Андрій Іздрик.

Spring photo session with Olya Yatsenko. Kyiv morning

Spring photo session with Olya Yatsenko. Kyiv morning


It was one spring walking morning! Thank you for the beautiful memories Olga Igonina!

Відкриття виставки “Ніжна Мелодія літа” Олі Яценко

Відкриття виставки “Ніжна Мелодія літа” Олі Яценко


Дякую за чарівне відео з відкриття виставки “Ніжна мелодія літа” у книгарні КП “Міський магазин” “Сяйво книги” 22.07.2021 Natalia Kiryakova! ❤️??

З 20 липня по 3 серпня 2021 року проходить виставка живопису Олі Яценко “Ніжна Мелодія Літа”

у книгарні “Сяйво книги” за адресою вул. Велика Васильківська, 6, м. Києва.

“Щороку ми чекаємо на літо. Воно сповнене найтеплішими та найяскравішими моментами. Це час, коли починаються пригоди, подорожі, канікули та збуваються передчуття чогось особливого та радісного! 

Літо! Саме йому буде присвячена серія картин, які зможуть розповісти про дивовижні моменти, близькі кожному по-своєму. Ми зустрінемося з морем, відвідаємо гори, потанцюємо у лісі та познайомимося з Пухнастиками. Ми почуємо дивовижну пісню цього літа.

Наш світ та реальність нібито вимагає від нас бути надто серйозними до всього, що є навколо нас. А мені хочеться більше чудес, особливо у такий час. І здається, що картини – то є моїм супер-порталом до світу, де все просто та чарівно. Вони живі та нагадують, що чудеса існують і у нас є велика сила бути чарівниками свого життя, відчувати щасливі миті та створювати свою реальність. У складні моменти мене це дуже надихає та допомагає.

Мені дуже важливо, щоб мої роботи надихали глядача на здійснення власних мрій, ідей, щоб вони спонукали повірити у власні сили. Нехай вони пробуджують  добро та ніжність, адже через такі відчуття можна почути найголовніше – почути себе”.


Фото картин з виставки та опис можете подивитися ось тут:
http://www.olarty.com/portfolio-view/personal-exhibition-gentle-melody-of-summer-by-olya-yatsenko/

Відео Пухнастиків від Марії Чайковської!


Мені дуже захотілося до дня народження зробити подарунок для надзвичайної та прекрасної співачки Марії Чайковської. Я дуже люблю та надихаюся творчістю та самої Марією. І мені було надзвичайно приємно і неочікувано отримати ось таке тепле відео, яке є на її сторінці в інстаграмі @mashachaykovskaya! А ось і саме ВІДЕО! Я безмежно вдячна Марії! І так вийшло, що це було напередодні мого дня народження! Чудеса існують!

CHRISTMAS PRINT COLLECTION FOR BELLABU BEAR

CHRISTMAS PRINT COLLECTION FOR BELLABU BEAR


New Christmas Print Collection 2020 for the brand​​​​​​​ Bellabu Bear!

More photos with this Christmas collection you can see HERE

Подорож до Нової Зеландії 2016

Подорож до Нової Зеландії 2016


Одного разу мені пощастило опинитися у Хоббітоні. Саме у тому, де знімали фільм «Володар перснів»

Взагалі на питання «Чи варто подорожувати», то звісно моя відповідь буде : «Так». Але для чого люди це роблять ? Відповіді у кожного будуть свої. У мене багато причин. Але одна із них – Збагачення себе, як людину. Розкриття власного “Я”. Навіть один день може багато змінити всередині себе. Сьогодні мені хочеться хоча б зробити перший крок, написати про мою любов до мандрів. Про цікаві факти місць, де я була. Мій хештег по цій темі буде #mytravellings_olarty А також доповнити фотографіями, які я роблю під час подорожей до цікавих місць нашої планети. Сьогодні це буде Нова Зеландія 2016 року❤️ Коли у нас починалася весна, там були перші ноти осені.

1. Люди дійсно щасливі тим чим займаються. Капітан на кораблі, жінка, яка керує маленьким паромом з одного острова на інший. Яскравий приклад, як можна у віці за 50 працювати і радіти цьому. І таке я бачила у кожній людині, яку зустрічала там.
2. Любов до навколишньої природи, тварин. Захищають скоріше тварин та природу від людей, а не навпаки. Можна бути певним, що кошти, які беруть за вхід, підуть на потреби туди, куди пишуть.

3. Не люблять, коли їх порівнюють з Австралією.
4. Дуже безпечно. Здивувало, коли бачила як одна дівчина турист йшла кудись в ліс…Бувають і такі місця на Землі, уявляєте))
5. У мене була місія. Дарувати листівки та футболки з пухнастиками , кого зустрічала під час екскурсій.


6. Коли тобі дуже холодно і ховаєшся від сильного вітру у куртку , – місцеві без проблем ходять у шортах та футболці.
7. Шкіра диких дельфінів дуже чуттєва і від рук людей залишає сліди…
P.S. Побачити диких дельфінів так близько-то любов. В мене навіть картина є з однієї з цих фотографій. Може хто знаєте, як саме називається вона ❤️

8. Там багато місць, де знімали фільм “Володар перснів”. На цьому туризм теж тримається у них. Але дивовижно побувати там. Наприклад побачити річку, де був кадр, коли Арвен викликала водоспад з коней на Вершників.
9. Можна заплатити десь 35$ і ввечері спостерігати, як блакитні пінгвіни повертаються з моря у свої домівки на схилах. Якщо побачите… в темряві. І то не факт. І здалеку? А ще там є знаки “Обережно, пінгвіни!” (ми на таку прогулянки не пішли)
10. Традиційні тату, які беруть початок від племені Маорі. Де кожний символ має значення. На тілі та обличчі? Але от там я інакше відчула значення тату, для них воно символічне і традиційне. І зеленого відтінку.
11. Років через 40 льодовики можуть зовсім розтанути…


12. Птахи так почувають себе у безпеці, що замість того, щоб літати часто ходять по землі)))
13. Традиційна їжа- фаст фуд -” fish and chips”. Мені там було важко щось корисне знайти і поїсти.
14. Під час зйомок “Володар перснів” на річці ( кадр, де були великі статуї) був раптовий потоп, вода у річці так швидко піднялась, що змила з берегів кіно апаратуру близько на 40к долларів. (я чесно не пам’ятаю точну суму, але уявляєте як це..??)

Серед фотографій є фото, де видно ту саму річку. Не така вона і велика, як здається у фільмі
А ще є маяк, коли ми переправлялися на паромі з північного берега на південний. Саме це місце надихнуло мене на картину “Нова Зеландія. Шлях через океан”❤️

Онлайн курс Астрології по програмі Astro-Start від астролога Євгенії Туркот

Онлайн курс Астрології по програмі Astro-Start від астролога Євгенії Туркот


Рада була ознайомитись з курсом астрології Astro-Start астролога Євгенії Туркот, який я проходила онлайн весною 2020 року! Це були насичені 8 лекцій та практичних занять, які розкрили базові ази такої цікавої науки, як астрологія. Програма дала можливість познайомитись з будуванням космограми, гороскопа, виявлення загальних потреб та напрямку людини, побудови прогнозів на день по циклам місяцю.
Для мене це ще одна маленька перемога, хоча б ближче відкрити цю тему. Це тільки початок, чим більше розкриваються знань тим більше питань. Але радію щоразу доторкнутися до космічного світу. Адже навіть такі курси, теми допомагають ще більш ширше та свідомо відкривати власні теми через картини, власні роботи, проекти ( а навіть у моїй карті вказано масштабність того, що я маю зробити)) та просто знаходити ще більше рівноваги та внутрішнього спокою. Вдячна!

Освітній курс “Міжнародний Арт-менеджмент. Інтенсив”

Освітній курс “Міжнародний Арт-менеджмент. Інтенсив”


Вдячна курсу International Art Management при Інститут міжнародних відносин КНУ імені Тараса Шевченка за чудові, цікаві та дуже насичені лекції! Як почався карантин вирішила взяти повний освітній курс лекцій Міжнародний арт-менеджмент. Тема актуальна та цікава у просторі арт ринку. І мені, як художнику захотілося ближче поринути у цей світ знань. Мої суботні ранки і дні залишаться теплими спогадами завдяки лекціям, бо лекції навіть он-лайн були саме такими. Класні і професійні лектори, які закохані у свою роботу та надихають! Дякую всім! Ви дуже круті!
.
Окреме велике дякую автору і куратору курсу Sofia Birina
Бо курс дійсно вийшов чудовий по всім параметрам і вкладена робота та любов до нього відчувається!
.
Радію отримати навіть такий сертифікат. 30 годин лекцій! Клас!
.
#education

Створення українських стікерів “Вайолет” для Viber

Створення українських стікерів “Вайолет” для Viber


Мені здається я багато про це говорила, але скоріше у своїй голові веду діалоги про цю історію. Я зізнаюся, що встановила Вайбер тільки через те, що треба було подивитися, що це програма бо я не знала, хто мені писав…

Лютий 2014 року. Ми всі пам’ятаємо той непростий час. 20-го лютого я дізналася, що вбили мого друга. Мій шок, перша присутність на похоронах. Серце не хотіло вірити, що сталося. Протягом самого Майдану лунала думка в голові,що треба щось зробити, чимось допомогти. Але я творець і мені хотілося чимось таким. Листівки з пухнастиками робила, але то здавалося краплинкою. Пам’ятаю 24-го лютого мені написала контент менеджер з Вайбер. Питала,що шукають ілюстратора для нових паків стікерів і знайшли мене через мій веб сайт. Я чесно скажу, що тоді не знала, що таке Вайбер та і настрою в мене не було взагалі щось робити. Мій стан тоді був морально дуже важкий. Я ввічливо відповіла,що я б хотіла, але десь місяці через 1-2 змогла б. На цьому діалог закінчився)) Запланована подорож до Грузії у березні таки сталася з компанією, хоча згадувати, як я виглядала зі сторони не хочеться. Занадто все розривалося всередині і то були тільки мої проблеми, а не інших. Можливо і їхати не варто було. Але деякі розмови були про вайбер. І я подумала “Хм, мабуть досить відома фірма. Але я ж відмовилась і вони навряд чи мені напишуть, бо ілюстраторів море. Ну так і буде”

Забула я про цей лист. У мене в квітні була подорож до Чехії. І я отримала листа знов від Вайбер. Рівно через той час, як я сказала, коли буду мати час…Вони знов питали чи не було б часу зробити спеціальне замовлення. Тут я вже якось зібралась і погодилась. Був підписаний договір про нерозголошення (NDA) у якому зазначалося, що років 5 я не маю право розказувати про цей проект чи якось так. А завдання було розробити пак стікерів з їх персонажем для України. Одягнути дівчинку Вайолет і зробити український пак. Знаєте, я б сказала, що на запит приходить варіанти. Мій запит під час Майдану був бодай щось зробити корисне для України. Мені дали шанс представити Україну у світі у той важкий і важливий час завдяки міжнародній програмі. Мої висновки прості. Варіанти приходять. Просто ніколи не знаєш які саме, але найкращі для тебе. Цей проект дав мені можливість втілити мою мрію. Це було не легко і дуже відповідально. У мене не було змоги з кимось порадитись, бо я не могла про це навіть розказувати. І так часто у замовленнях. Для мене це важливий проект тільки через те, що мені стало трохи легче, бо відчуття , що я зробила щось корисне було втілене у реальність. Це магія життя. Це ще раз підтвердження того,що у кожного є своя магічна паличка. Варто лише про щось щиро мріяти, діяти у цьому напрямку. Не було б у мене моїх робіт, мені б не написали. Я думаю всім дається шанси, якщо щось робити і рухатися уперед.

П.С. Був ще другий пак стікерів, але його не випустили на жаль. Але добре, що встигли хоч один українською мовою

PRINTS AND LOGO DESIGN FOR THE BRAND BELLABU BEAR

PRINTS AND LOGO DESIGN FOR THE BRAND BELLABU BEAR


Today, I’m going to write a post about one beautiful project that I started to create 3 years ago. I had to create unique and nice prints designs and logo design. So happy to show you it! Amazing collaboration with @bellabubear of creating prints for the collection of baby #pajamas. This is really quality brand with softest and most skin-friendly bamboo pajama’s. And of course made with big love by the creator @tamarakaakani ❤️ In other words, I’m very happy to see the results of this work and to know that so many children are wearing prints with fairy worlds of #unicorns#dragons #pirates#cookies and so on. Thank you @bellabubear ❤️ Wish you all the best! In addition, I would like to show you some examples of creative prints that you can watch HERE and they are already avalaible on Bellabu Bear

PRINTS AND LOGO DESIGN FOR THE BRAND BELLABU BEAR

Места, которые вдохновляют: интервью с художницей Олей Яценко


Ведущая и редактор портала “Вокруг света Украина” Вероника Масенко

Художница и фотограф Оля Яценко ищет вдохновение в разных уголках нашей планеты. В этом интервью Оля рассказала нам о странах, которые ее впечатлили: Новой Зеландии, Непале и Мексике. А также о местах, которые захотелось изобразить на картинах.

Оля, ты как-то говорила, что даже главных персонажей своих картин – пухнастиков – придумала в путешествии. Расскажи, где и когда это было?

Да, образ пухнастика действительно появился в моей голове во время путешествия. Это было давно, в 2008 году. Тогда я ездила с семьей на машине по Польше и захотела сделать серию открыток. Я вообще люблю покупать открытки в разных странах, отправлять друзьям и получать тоже. Когда путешествуешь, хочется поделиться частичкой того места с близкими, которые остались дома. Хочется, чтобы они хотя бы мысленно перенеслись к тебе, в далекую страну. Захотелось создать такой образ, который каждый на себя сможет примерить. Позже у меня появились и игрушки-пухнастики. Один из них — настоящий путешественник. Я фотографирую его на фоне разных достопримечательностей в поездках. Моя глобальная мечта — чтобы этих игрушек стало много, и чтобы люди с ними ездили по миру и присылали фото из разных уголков планеты. Потом я бы сделала такой огромный-огромный альбом, в котором весь мир объединился бы благодаря одному персонажу.

Во многих странах с пухнастиком побывали?

В принципе да. Мы с ним много путешествовали по Европе, были в Норвегии, Швеции, но больше всего запомнились Новая Зеландия, Чили, Мексика, Исландия и Непал. Эти страны меня очень впечатлили и вдохновили.

Почему именно эти страны? Ведь добираться туда далеко и дорого. 

Да, это действительно так. Но я нечасто путешествую — раза в год мне достаточно. Путешествия очень вдохновляют. Побывав в настолько непохожей на Украину стране, я набираюсь впечатлений, которыми хочется делиться с остальными. Особенно я это ощутила в Новой Зеландии. Когда ты далеко, за тысячи километров от дома, ты искренне хочешь рассказать о стране так, чтобы и твоим друзьям показалось, будто они там побывали. Не все ведь смогут добраться на другой край Земли. И я задумалась, что же я могу им показать? Это вылилось в несколько серий картин о разных странах. На картинах я не просто передаю пейзажи, а рассказываю истории – тоже благодаря персонажам. Моя задача – поделиться эмоциями, вдохновить людей на поездку.

В серии твоих картин про Новую Зеландию есть одна, на которой изображен пролив Кука. Расскажи, пожалуйста, об этой работе и о месте, которое на нее вдохновило.

На картине изображены два острова, а между ними – пролив Кука. По нему ходит паром, который соединяет два самых больших острова Новой Зеландии – Северный и Южный. А еще на картине изображены животные, которых я встречала там: кит, морские котики, дельфины – все то, что я действительно видела вживую. Мне кажется, что Новая Зеландия — одно из наиболее зеленых мест планеты. Она впечатляет. Эти голубые киты – самые большие млекопитающие в мире, пингвины…

Ты и новозеландских пингвинов нарисовала, не правда ли?

Да. Пингвинов я рисовала с фотографии, которую сделала в океанариуме Оклэнда. А потом я увидела пингвинов в дикой природе. Должна отметить, что в Новой Зеландии особое отношение к животным. Если ты приезжаешь на экскурсию посмотреть пингвинов, тебя предупреждают, что тут ты лишь гость. Нельзя лишний раз высунуть фотоаппарат, чтобы не напугать животное. Здесь не говорят: «Не подходите — тюлень может напасть». Тут просят самим его не пугать.

Были в Новой Зеландии места, которые тебя впечатлили, но на картинах не отобразились?

Да, я далеко не все написала, что видела. Мне нужно определенное время, чтобы картина родилась. К примеру, я была в Новой Зеландии в 2016 году, а пингвинов написала в 2018. Еще нарисовала дельфинов в новой для себя технике — абстракции, маслом. Писала с фотографии, которую сделала в путешествии. Как-то ехала на теплоходе и увидела, как прыгают дельфины. Фото, которое я сделала, стало референсом для картины. Ледники, которые меня очень вдохновили, я тоже еще не нарисовала. Как и птичку киви. Много есть о чем рассказать, и я еще буду делать это с помощью картин. За 26 дней поездки — казалось бы, так много — я многое не успела увидеть. А кто-то вообще не сможет… Те же ледники – лет через 40 они могут растаять. То же самое в Исландии — там очень ощущается глобальное потепление. В Мексике поражает загрязнение пластиком. Я помню, мы плыли по каньону, где крокодилы жили среди пластиковых бутылок. Это ужасно.

Каньон, о котором ты говоришь, – это каньон Сумидеро?

Да, его я тоже нарисовала. Мы плыли по каньону на большой лодке, но мне захотелось изобразить маленькое каноэ, девушку, собачку. В интернете есть похожие картины, но когда ты сам плывешь там – это все равно другое. Еще из Мексики у меня есть картина со светлячками. Там я их впервые в жизни увидела. В этой картине вообще собрано несколько типичных для Мексики образов: там есть водопад, в котором я купалась накануне нового года, мангровые заросли, сквозь которые мы пробирались на лодке, и девушка в пончо.

У тебя еще есть картина с кроликами в пончо. Это тоже мексиканские зверушки?

Нет, это картина не о Мексике, а о Непале. Меня тогда попросили написать картину для благотворительного аукциона, а я как раз была под впечатлением от Непала. Вид на картине – это Гималайские горы. А пончо… В Катманду есть базары, где продается множество этих ярких накидок, пледов, которые я тоже увезла с собой. Кролики – это образы меня и моей подруги. Картина о том, как мы однажды сидели на крыше в накидках и смотрели, как встает солнце в Покхаре.

Слышала, что в Покхаре начинается популярный трекинговый маршрут по Гималайям. Ты даже нарисовала это место на картине. Был ли у тебя походный опыт в Непале?

Нет, такого опыта не было. Я гуляла только по городу, но наблюдала, как спускались многие иностранные туристы. На картине хотела передать эмоции и ощущения. Захотелось изобразить Гималайские горы и огромного яка, но такого легкого, как облачко. В Покхаре я спросила у знакомого, что такое медитация. Он ответил, что это главным образом наблюдение за свои телом. Слушать, как кровь течет, к примеру. В картине мне захотелось передать такое медитативное спокойствие. Перенести человека в ту легкую, спокойную атмосферу. По той же причине я и рисую светлые картины.

Действительно, твои картины из Непала такие светлые, пастельные, очень позитивные. Но если почитать про это страну в Интернете, складывается впечатление, что она небогатая, а каком-то смысле даже отсталая. А ты все равно из путешествия вынесла позитив. Это особое восприятие какое-то?

Наверное, так и есть. Вот попадаешь в Катманду — а там кучи людей, мотоциклов, загазованность, пыль, отсутствие дорог. Там 200 километров можно ехать между городами в лучшем случае 8 часов. Но в чем особенность этой страны — а я согласна, что не каждый готов туда поехать, — люди там абсолютно спокойные, по ним не скажешь, что они бедные и несчастные. Вот идешь ты по городу, а вокруг тебя толпа. В Киеве в людных местах у меня бывает паника. А там в подобной ситуации спокойно. Наверное, ощущается энергетика. Внутри непальцы скорее безобидные, они верят в карму, потому мало шансов, что тебя там где-то за углом подрежут. Ведь все хотят в следующей жизни родиться человеком. А вообще эта страна дает понять, что у нас здесь все относительно классно. Классно, что у нас вообще асфальт лежит на дороге. Иногда нужно это ощутить.

Источник: Вокруг Света Украина

14.12.2019 The opening of Olya Yatsenko’s personal exhibition “TIME FOR ADVENTURES”


Also I was happy to present my new Book “Fifth Part of the World” I created  in limited edition. I’m an author of stories and illustrations. The main idea of this book that all illustrations are from oil canvas artworks. I wanted to introduce Poohnastiks (little fluffy creatures) with people. They telling us that it is very important to enjoy every moment of your life and appreciate what we have. This book is not only for children. Even for adults, cause our child lives inside us and believes in magic worlds that filled with its own deep sense.

Photographer Olga Igonina

The opening of Olya Yatsenko’s personal exhibition “Time for adventures”


On December 14th the opening of Olya Yatsenko’s personal exhibition “TIME FOR ADVENTURES” and the book presentation “Fifth Part of the World” were took place in Art- gallery Manufactura.

About exhibition you can look and read HERE

Video and editing by Natalia Kiryakova

Exhibition Art for Heart from Spivakovska ART: EGO gallery

Exhibition Art for Heart from Spivakovska ART: EGO gallery


2 грудня 2019 відбулася виставка «Art for heart» від @spivakovska_artego_gallery та завдяки @lika_spivakovska в рамках благодійного свята Імпульс Різдва в ТРЦ Атмосфера разом з художницями @katedudnik @kwikiart @artist.olarty
Дуже рада була долучитися до цієї події, адже там також був благодійний розіграш, для якого кожна художниця презентувала свою роботу! Всі кошти під час цієї події та лотів зібрані на придбання системи обігріву пацієнтів Центр дитячої кардіології і кардіохірургії.
А коли мистецтво допомагає, то це прекрасно. Хочеться вірити, що добро та любов завжди переможе зло та хвороби❤️ Мистецтво зігріває серця! ❤️ А ще завжди класно спостерігати за глядачами картин. Дякую за чарівний вечір Ліка, Катя, Ілона та організаторам цього заходу!

25.04.2019 The opening of Olya Yatsenko’s personal exhibition “Fifth Part of the World”

25.04.2019 The opening of Olya Yatsenko’s personal exhibition “Fifth Part of the World”


25.04.2019 The opening of Olya Yatsenko’s personal exhibition “Fifth Part of the World” On April 25th the opening of Olya Yatsenko’s personal exhibition “Fifth Part of the World” was took place.
Gallery: Spivakovska ART:EGO culture center.
Organizers: Love AgencySpivakovska ART:EGOOlya Yatsenko

25.04.2019 The opening of Olya Yatsenko’s personal exhibition “Fifth Part of the World”. Video


On April 25th the opening of Olya Yatsenko’s personal exhibition “Fifth Part of the World” was took place.


Gallery: Spivakovska ART:EGO culture center.
Organizers: Love Agency, Spivakovska ART:EGO, Olya Yatsenko


About Exhibition “Fifth Part of the World”


Are you ready for magic adventures? Let us drag our gaze away from the ground and look up. Up in the sky, where such a mysterious and boundless space is hidden. We will deeply inhale and exhale, close our eyes, let all our troubles and worries go for some time. And that is how we will start an exciting journey to the Fifth Part of the World.
What is this part of the World that the pictures are eager to tell us about? They will lead us to a garden of magic planets, where beautiful flowers send their fragrances to feel our body with calming taste of harmony and sensual vibrations of warmth. This place is so serene! This part of the World is so diverse, because we are all unique, and everyone discovers something special for himself or herself here. Or maybe it is just about recollecting old memories…
The author of these works is a young artist, who aims to reveal various feminine characters through her paintings of this World. The art series is about something that lives inside every woman. Olya Yatsenko wants to show us and remind us of a beautiful spring garden, which every woman is cherishing in her soul. Our internal Universe that we all need to appreciate, love and preserve.
Olya believes that paintings are endowed with incredible power to deliver information, feelings and emotions. Her artwork is adorned with warm and enchanting characters, full of deep and fair thoughts, which we should always remember about. The plots of Olya’s paintings seem to be heard by her heart and born from the depth of her soul.
And here, in the middle of boundless space of the magic World, we will meet our internal child that lives inside each one of us. The child who surely has something to tell us. So the Poohnastiks, who came flying to Earth from a planet hidden above the clouds, will remind us about it through these paintings. About the joy that brings out sincere emotions and feelings, reminding us of simple and important moments, which give us enormous power to perform wonders, enjoy life and do something good right here on the Earth.
We will walk around spring gardens, fly from one planet to another, collect stars and bask under warm sun rays. We will learn again how to believe, to dream and, of course, to love. Because in this World only love and the sun of our heart can really make flowers bloom in our gardens.
Olya Yatsenko is a painter and illustrator. She is an author of two books, “The night adventure” and “Poohnastiks. A diary of stories”. Apart from painting, her creative life is also dedicated to computer illustration and art. Among her projects, she considers art for computer games to be of particular interest. Olya also created a series of Viber stickers named “Violet”; her picture of a unicorn was printed by a world-famous brand New Yorker on sweatshirts in 2017. Besides, Olya has drawn illustrations in a series of original children’s books for Amazon.
She has participated in about ten personal and numerous group exhibitions both in Ukraine and abroad. Her works belong to private collections in Ukraine, Poland, France, Italy, Turkey, UAE and Canada.

Photos from exhibition you can look HERE

Video and editing by Natalia Kiryakova

Speed painting by Olya Yatsenko 10.11.18


Я досить довго пишу одну картину. Але якщо чесно, то мені навіть подобається розтягнути цей процес.Бо паралельно роблю декілька картин і проходить час і крок за крок по-іншому дивишся на роботу і щось хочеться змінити або ж ні. Та і не швидко це все)) А ось ця робота для мене солодка та кумедна…Бо як же одночасно жувати солодку вату і тримати коника на якому їдеш? Навіть якщо він іграшковий та крутиться на каруселі. Так може тільки пухнаста дівчинка одночасно роботи декілька справ, протилежних один одному)) Більше відео на каналі YouTube

video and editing: Olya Yatsenko

music : www.bensound.com



Зустріч із Пухнастиками”, відкриття виставки Олі Яценко 4.03.2019



Зустріч із Пухнастиками”, відкриття виставки Олі Яценко 4.03.2019
більше відео ви можете знайти на каналі YouTube

Зустріч із Пухнастиками. Відкриття виставки Олі Яценко


Якщо ти віриш у дива, світлі емоції та вічну красу мистецтва, тоді приходь до Національної бібліотеки України для дітей 4 березня о 13.30 год і стань учасником урочистого відкриття художньої експозиції «Зустріч із Пухнастиками», автором якої є талановита українська художниця Оля Яценко.

До твоєї уваги будуть представлені роботи із серії «Пухнастики». Це авторська знахідка – персонаж, створений фантазією та почутий душею… Кожен, хто завітає на виставку, матиме змогу змінити на краще власне життя: знову відчути себе дитиною і повірити в диво! Роботи майстрині пронизані найщирішими почуттями, і це відчуватиметься з кожною новою картиною дедалі більше.

Дивовижні персонажі – ніжні Пухнастики – на кожному художньому витворі мають свій настрій, свою «історію», якою ділиться з глядачами авторка Оля Яценко. Як і люди, Пухнастики різні і зовні, і за темпераментом. Їх об’єднує лише те, що усі вони подобаються оточуючим. Виставка обов’язково подарує естетичне задоволення як дітям, так і дорослим. Як каже сама авторка: «Для мене Пухнастик – це загальний образ, який об’єднує те, що живе всередині кожного з нас». Також талановита художниця є автором книг «Нічна пригода» та «Пухнастики. Щоденник історій».

На рахунку Олі Яценко близько десяти персональних і безліч групових виставок, як в Україні, так і за кордоном. Її роботи є в приватних колекціях громадян України, Польщі, ОАЕ, Канади, Франції, Італії, Туреччини.

Виставка триватиме з 4 березня до 15 квітня 2019 року.

Національна бібліотека України для дітей

Київ, вул. Януша Корчака, 60

Art project «Cult fashion & Аrt lady» Interview with Olya Yatsenko


Завжди було цікаво: про що думають художники, коли малюють свої картини? Які образи виникають в їхній уяві та чи ототожнюють вони себе із зображенням на полотнах? У проекті «Cult fashion & Аrt lady» від Арт-галерея Мануфактура, спільно з бутиком Cult Fashion Outlet.

 Фотограф Анна Белокур-Верховская, стиліст Svetlana Bagaeva

Ми прагнули показати, як би виглядали живописні роботи наших героїнь, якщо б вони самі стали їх живим втіленням.

Щоб ближче познайомити вас із учасницями проекту, пропонуємо їх відповіді на 10 запитань.

Olya Yatsenko (Оля Яценко) – художник та ілюстратор

1. Ідеальний день художника, який він для тебе? 
– Ідеальний день для мене, коли він кожного дня ідеальний! Коли створюю нові роботи, втілюю ідеї, дізнаюсь цікаву для себе інформацію. Проводжу день так, як хочеться, і приймаю цей вибір із задоволенням. А перед сном пригадую всі приємні моменти.

2. Як ти любиш проводити свій вільний час? 
– Це може бути час проведений в тиші та спокої або в приємній компанії. Розмови на цікаві теми, які надихають на нові картини. Це йога або теніс. У теплий період перед сном побігати по місту. Спробувати щось нове. Та найкращий вільний час – це зустрічати світанки і заходи сонця, подорожі у нові місця та країни! Для мене це найкращий спосіб перезавантажити себе перед роботою.

3. Якби зараз ти мала можливість відправитись у будь-який куточок на землі, куди б ти поїхала або пішла? 
– У мене багато таких місць, де б я хотіла опинитися. Але найзагадковіше місце, куди б я відправлялась кожного разу, коли б відчувала брак енергії – це у Місячну Долину пустелі Атакама (Чилі). Зустрічати захід сонця та дивитися на зоряне небо. Бо там шалена енергетика, яка творить дива у житті.

4. Якщо б ти могла запросити на обід будь-якого видатного художника, хто б це був і чому?
– Я б запросила Ван Гога і сказала, що про нього та його талановиті картини знає цілий світ!

5. Уяви, що тобі випала нагода зіграти будь-яку роль у кіно або озвучити персонажа з мультфільму, кого б ти обрала?
– Я би зіграла у фільмі «Індіана Джонс» якусь головну жіночу роль або Лару Крофт.

6. Кажуть, для художника дуже важливо не втрачати в собі дитину, а на який вік ти себе відчуваєш зараз, і чому?
– Мені здається, що кожна людина має берегти свою внутрішню дитину, яка завжди живе всередині нас. Моїй років 6-ть. Вона допомагає краще відчувати, помічати моменти у житті та не забувати, що навколо багато доброго та цікавого.

7. Якби ти була чарівницею, які надприродні можливостями ти б хотіла мати?
– Скоріше за все, це були б можливості переміщуватись у просторі в різні куточки світу.

8. Який реальний навик хотіла б опанувати і чому?
– У мене багато бажань опанувати щось нове. Наприклад, верхову їзду, щоб відправлятися у цікаві подорожі красивими місцями планети.

9. Якщо хто-небудь написав книгу про тебе, який би це був жанр і як би вона називалась? 
– Мабуть, ця книга була б автобіографічною. А називалась би вона «Картини, які творять дива».

10. Якби тебе попросили намалювати картину твого життя, щоб там було зображено?
– На цій картині було б зображено весняний краєвид – зелені поля, на яких розквітають квіти. На небі великі білі хмари. З одного боку поля було б видно гори, а по інший бік – горизонт моря. І на цьому полі літали б білі метелики.

“Розмови з літом художниці Олі Яценко” у газеті “Культура і життя”


У вересні у газеті “Культура і життя” вийшла стаття про виставку #розмови_з_літом у Арт-галерея Мануфактура “Розмови з літом художниці Олі Яценко”, яку підготувала Svetlana Bagaeva ❤️ Виставка тривала 3 21.07 по 14.09.2018
Арт-галерея «Мануфактура» запрошує усіх бажаючих зануритись у світ дитинства, найщиріших почуттів та неймовірних пригод у дивовижних куточках планети. А супроводжуватимуть відвідувачів у цій подорожі герої картин художниці Олі Яценко – чарівні Пухнастики, які оселились в арт-просторі на час виставки «Розмови з літом».
Її художні твори нагадують красиву добру казку, яку всім нам читали в дитинстві перед сном, а їх герої ніби повертають назад у ніжний вік. Незважаючи на феєричність образів, роботи художниці наповнені глибиною і змістом, мають особливий сенс, який кожен відкриє для себе по-новому. Картини Олі Яценко цікаві та зрозумілі як дорослим, так і дітям.

Про що вони? Звісно про добро, дружбу, вірність кохання, щирість почуттів, а також веселі подорожі та захоплюючі пригоди. Основна ідея, яку художниця хоче донести до свого глядача через картини: навчитись цінувати те, що у нас, отримувати задоволення від кожного дня, який прожили.

Олю надихає природа, люди і життя навколо неї, а через своїх чарівних персонажів «Пухнастиків» художниця сподівається передати все найкраще, світле і добре тому, хто побачить її творіння: «У кожній роботі зібрані мої справжні історії, персонажі, думки і погляди на життя. Bcі пухнасті герої на картинах – це уособлення чогось, що живе всередині кожного з нас», – розповідає мисткиня.

Як говорить сама авторка, в її «Пухнастиках» кожен відвідувач може відшукати себе або своїх друзів чи знайомих. Вони, як і ми: живуть, закохуються, дарують квіти та емоції, подорожують, відвідують концерти, грають на музичних інструментах, шукають скарби, малюють, а найголовніше – мріють та радіють життю!

Кольорова гама її казкових робіт переважно яскрава та життєстверджуюча, як і самі персонажі на картинах. Проте деякі з них виконані у пастельних відтінках, що підкреслює їх ніжність та щирість.

Художниця надає особливого значення кольорам. Їй подобається шукати нові відтінки, щоб потім передати їх у своїх роботах. Мисткиня впевнена, що вони мають значний вплив на внутрішній стан людини і емоції. Якщо позитивні і добрі, то неодмінно допоможуть все подолати: «У тиші ловити запах вітру і звуки квітів, що шелестять. Адже влітку фарби, які дарує нам природа, особливо яскраві, тому так важливо вміти берегти це, любити і робити світ кращим ».

Оля Яценко – художник та ілюстратор, авторка книг «Нічна пригода» і «Пухнастики. Щоденник історій». Крім живопису, частину творчого життя присвячує комп’ютерній ілюстрації та арту. Серед її авторських проектів: арт до комп’ютерних ігор, стікери «Вайолет» (дівчинка в українському національному вбранні) для компанії Viber. А її робота з єдинорогом була надрукована всесвітньо відомим брендом одягу «New Yorker» на світшотах в 2017 році. Крім того, художниця створює авторські іграшки та листівки, які також представлені на виставці в арт-галереї «Мануфактура».

Оля Яценко автор близька десяти персональних виставок та учасниця безлічі групових творчих проектів, як в Україні, так і за кордоном. Її роботи знаходяться в приватних колекціях: України, Польщі, ОАЕ, Канади, Франції, Італії, Туреччини.

Відвідати виставку із теплою назвою «Розмови з літом» молодої художниці-ілюстратора можна до 14 вересня.

#olarty #оляяценко #пухнастики

Клуб оптимістів: Оля Яценко


Щиро дякую Христі Слободян, яка написала про мене у своєму журналі

Продовжуємо писальний марафон!  Поки довгі дописи визрівають і дописуються, розповім коротеньку історію про дуже позитивну, шалено талановиту людину — художницю Олю Яценко. Адже це просто ідеальний кандидат до мого “Клубу оптимістів“! 

З Олею ми познайомилися випадково, кілька років тому коли я шукала ілюстратора для своєї мамської книжки. Мені відразу сподобалася теплота, безпосередність і доброта, яких так багато у Олиній творчості. Світ, який вона малює пронизаний світлом і життям. Персонажів, яких вона творить, хочеться обіймати  

Всю статтю можна прочитати у Христі  в її журналі Жовті Окуляри

The Cheltenham Illustration Awards 2018


Моє улюблене та рідне місце у Києві. Золоті Ворота. У руках тримаю щорічний каталог з Британії. Тут живе моя робота “Панда та її історії” з пухнастиками. Місяць тому мене повідомили, що серед 1000 ілюстраторів я увійшла у 60-ку переможців конкурсу “Tangled Tales”, куди я ще весною відправляла роботи. Щорічний британський каталог The Cheltenham Illustration Awards 2018. Рада, що серед крутих ілюстраторів з Британії та інших країн я представник з України. У всяк випадку для себе я це точно знаю.

Just happy and grateful to recieved this UK award, to be a part of amazing illustrators from all around the world and to be published in annual “The Cheltenham Illustration Awards 2018, Tangled Tales” ?

#awards #uk #annual#pittvillepress #book #artist #kyiv #ukraine#pands #girl #traveler #tangledtales

We Contemporary 2018


MUSA International Art Space презентовала 4 издание ежегодного каталога современного искусcтва We Contemporary 2018.

Каталог с участием более 100 художников из 38 стран мира. В этом году выставка посвященная выпуску We Contemporary 2018 проходила 12-14 октября в Museum of JOBS Foundation в Палермо, Италия.

Украинская часть экспозиции была представлена в Киеве в Spivakovska ART:EGO culture center 1 ноября.

Выставку в Киеве посетила Президент MUSA International Art Space Наталия Гринюк и также провела видеопрезентацию работ художников из других стран.

На выставке в Spivakovska ART:EGO представили свои работы украинские художники:

Anna Gomonova, Таня Ляховчик (Tanya Liakchovchik), Татьяна Листопад, Поручник Юлия (Yuliya Poruchnyk), Лика Спиваковская, Mila Tagiyeva-Rudshtain, Viktoria Teslyuk, Larissa Uvarova, Olya Yatsenko, Дарья Заседа (Daria Zaseda), Евгений Лапченко (Evgeniy Lapchenko), Анна Проненко, Олеся Ткаченко, Власенко Анастасия, Ядловская Елизавета, Kristina Goshovska, Катя Кизима (Katia Kizima), Angelina Lytvynenko, Mary Vinnikova, Julie Julie.

Открытие выставки было 1-го ноября 2018 в Spivakovska Art:Ego 

Аeron Saving people`s lives


Аeron: Saving people`s lives animated explainer video showcases the significance of particular information during any air trip.
Everybody knows that for a safe flight it is necessary to take into account many important technical parameters. However, few people think about the importance of information. Reliability of information for aviation is the foundation of safety.
That’s why it is so important to trust only the most accurate data for the total safety control and providing the highest standards of in-flight comfort. Aeron unites flight schools, airports, service organizations – all qualified providers of essential information in unified blockchain system, making the information accessible, transparent and as clear as the skies. Aeron’s aim is to save people`s lives.
Created by a talented team @ Darvideo Animation Studio (darvideo.tv)
Producer – Rost Pavlenko
PM – Helen Nazarok
Head of production – Yuriy Polyashko
Concept Art and Illustrations – Olya Yatsenko
Animator and Composer – Yuriy Ivanov
SFX – Pavel Drach
VO – Michael Crey
  • November 04, 2018
  • Video

Арт проект “Мамина казка” в рамках проекту Junior Fashion Week


В рамках проекту Junior Fashion Week FW 18-19, 4-7 жовтня пройшов арт проект “Мамина казка” від @spivakovska_artego_official, де дуже вдячна і рада була прийняти участь серед чарівних художниць та познайомитись з їх казковим світом @katedudnik та @anett_pronenko ?? Дякую за таку класну виставку @lika_spivakovska та @julie_enchantress ⭐?❤ Щаслива, що є такі події, люди, новий досвід, добрі проекти та мистецтво

Творча зустріч на виставці “Розмови з літом” Олі Яценко


Дякую всім, хто був у цей казковий вечір!
Була дуже рада бачити друзів та познайомитись з ким встигла:)
Дякую Арт-галерея Мануфактура за таку можливість та організацію події Sofia BirinaSvetlana Bagaeva Evgeniya Vlasenko !!))
Солодкі пряники-кавунчики від ПряНіка (Елена Константинова (Олена Константінова)
А також за фантастичну музику, яка проникала всередину та наповнювала простір ще глибшою магією, завдяки Olga Prudey (Happy Voice), Богдан Пархоменко (Bohdan Parkhomenko)Rustam Nur

Всіх обіймаю хто був, вечір склався завдяки вам:)

 

“Розмови з літом”. Відкриття виставки Олі Яценко 21.07.18


"Розмови з літом". Відкриття виставки Олі Яценко 21.07.18

"Розмови з літом" тривають, як і сама виставка до 14-го вересня в Арт-галерея Мануфактура, про відкриття якої створила таке класне відео Natalia Kiryakova, що я просто у захваті! Дякую!! #розмови_з_літом #olarty #пухнастики #оляяценко

Опубліковано Olya Yatsenko Неділя, 12 серпня 2018 р.

“Розмови з літом” тривають, як і сама виставка до 14-го вересня в Арт-галерея Мануфактура, про відкриття якої створила таке класне відео Natalia Kiryakova, що я просто у захваті! Дякую!!

#розмови_з_літом #olarty #пухнастики #оляяценко

Участь у проекті Арт-Майстри від журналу “Культурний Тренд”


Ольга – професійний художник та ілюстратор, у своїх роботах поєднує живопис та комп’ютерний арт. На картинах переважають видумані художницею персонажі – Пухнастики.

“ДЛЯ МЕНЕ ПУХНАСТИК – ЦЕ ЗАГАЛЬНИЙ ОБРАЗ, ЯКИЙ ОБ’ЄДНУЄ ТЕ, ЩО ЖИВЕ ВСЕРЕДИНІ КОЖНОГО З НАС. ВІРЮ, ЩО ЧЕРЕЗ ЦІ РОБОТИ МОЖНА ПЕРЕДАТИ ЩОСЬ БІЛЬШ ГЛИБОКЕ ТА ВАЖЛИВЕ”

Творчий проект «Три музи. Три світи», що складається з п’яти картин та розказує про Пухнастиків-Муз, символізує тих, хто вміє надихати й дарувати надію. У них є сила зазирнути в найпотаємніші куточки  душі та знайти там давно приховані бажання і мрії. Це Музи Танцю, Музики  і Творчості. Саме цей проект змотивував Олю написати книгу «Пухнастики. Щоденник історій», яку художниця видала у грудні 2017-го року.

“ХУДОЖНИК ЧЕРЕЗ СВОЇ РОБОТИ СТВОРЮЄ ПЕВНИЙ ОБРАЗ, А ВСЕ, ЩО СТВОРЮЄТЬСЯ, МАЄ НЕАБИЯКИЙ ВПЛИВ НЕ ТІЛЬКИ НА САМОГО АВТОРА, АЛЕ Й НА ТИХ, ХТО ДИВИТЬСЯ ЙОГО РОБОТИ. І ЦЕ Є ВЕЛИКОЮ СИЛОЮ ТА ІНСТРУМЕНТОМ, ЩОБ РОЗФАРБУВАТИ НЕ ТІЛЬКИ ПОЛОТНО, АЛЕ І ВСЕ НАВКОЛО. СВОЄЮ ЕНЕРГЕТИКОЮ, ІНФОРМАЦІЄЮ, ЯКОЮ НАДІЛЕНА КАРТИНА. ТОМУ КРАЩЕ, ЩОБ ЦЕ БУЛО ПРО ДОБРО, ЛЮБОВ ТА КРАСУ. ЩОБ СВІТ СТАВАВ КРАЩИМ”

Ольга народилась у м.Києві, вищу освіту отримала у Київському національному університеті будівництва та архітектури за спеціальністю “Архітектор-дизайнер”. Пройшла курс живопису в Галереї  РА 2014-2018 р.р.  (викладач: Олександр Вутянов).

ТРИ ФАКТИ З ЖИТТЯ ОЛЬГИ
1. У Ольги є сестра-близнючка, яка старша на 10 хвилин. Вона прекрасний фотограф.
2. Пропозиції щодо участі у створенні арту до комп’ютерних ігор надходили до художниці від людей, з якими Ольга знайомилась через заняття спортом: катання на роликах, грі в алтімат (фрізбі) та великий теніс.
3.Серед найцікавіших та найбільш вражаючих своїх подорожей Ольга виділяє поїздки до Нової Зеландії, Чилі, Мексики та на острів Пасхи.

Все інтерв’ю на сайті  http://culturetrend-magazine.com/yatsenko

Summer. August. Shadows


Many thanks to Fashion Photographer Vicky Khalabuzar

 

Відкриття виставки “Розмови з літом” Олі Яценко 21.07.2018


Відео та фотографії з відкриття виставки “Розмови з літом”.
Щоб зберігати спогади та розмови, які були 21-го липня =) Дякую другу Grigory Kuznetsov , який знімав відео))
Прекрасна галерея Арт-галерея Мануфактура, де до 14-го вересня можна подивитися картини! А музика від талановитих музикантів Стас Галайдюк (Stas Galaydyuk) Павел Фрумин І більш щаслими відвідувачів ще зробила смачна піца від Kiss Like Pizza

Дякую ще раз всім, хто був з нами, бо тільки разом створили це пухнасте свято:)

#розмови_з_літом #olarty

Відкриття виставки "Розмови з літом" Олі Яценко 21.07.2018

Маленьке відео з відкриття виставки "Розмови з літом". Щоб зберігати спогади та розмови, які були 21-го липня =)Дякую другу Grigory Kuznetsov , який знімав відео))Прекрасна галерея Арт-галерея Мануфактура, де до 14-го вересня можна подивитися картини! А музика від талановитих музикантів Стас Галайдюк (Stas Galaydyuk) Павел Фрумин І більш щаслими відвідувачів ще зробила смачна піца від Kiss Like Pizza Дякую ще раз всім, хто був з нами, бо тільки разом створили це пухнасте свято:)#розмови_з_літом #olarty

Опубліковано Olya Yatsenko Середа, 25 липня 2018 р.

 

UATV: “Сказочный мир Ольги Яценко”


Сказочный мир Ольги Яценко

“Беседы с летом”. Так художница Ольга Яценко назвала свою последнюю выставку. Для нее собрала несколько десятков работ разных периодов. Все их объединяют яркие краски, природа и летнее настроение. Кроме картин представила посетителям и свою авторскую книгу. Об источниках вдохновения и других проектах художницы в сюжете Тамары Кононенко.

Young Ukrainian Artist Created Images for Viber and “New Yorker” Clothing Brand

“Conversations with summer”. This is the name of the latest exhibit by Ukrainian artist Olha Yatsenko. It features several dozen paintings from different periods of her work.

Відкриття виставки художниці Олі Яценко “Розмови з літом”


21 липня арт-галерея «Мануфактура» запрошує зануритись у світ чарівництва, любові, дитинства та вічного тепла на відкритті виставки молодої художниці Олі Яценко «Розмови з літом».

Картини авторки цікаві та зрозумілі як дорослим, так і дітям. Вони нагадують красиву добру казку, яку всім нам читали в дитинстві перед сном, а їх герої ніби повертають назад у ніжний вік. Незважаючи на феєричність образів, роботи художниці наповнені глибиною і змістом, мають особливий сенс, який кожен відкриє для себе по-своєму.

Посил її робіт: доброта, краса, любов до природи та навколишнього середовища. Оля вірить в те, що творчість має величезну силу і здатна зробити цей світ кращим.

Основні ідеї, які художниця хоче донести до свого глядача через картини: щоб ми навчились цінувати те, що у нас є, мріяли і отримували радість від кожного дня, який прожили. Олю надихає природа, люди і життя навколо неї, а через своїх чарівних персонажів «Пухнастиків» художниця сподівається передати все найкраще, світле і добре тому, хто побачить її творіння: «У кожній роботі зібрані мої справжні історії, персонажі, думки і погляди на життя. Bcі пухнасті герої на картинах – це уособлення чогось, що живе всередині кожного з нас».

Олі подобається спостерігати за навколишнім світом, шукати кольори, щоб потім передати їх у своїх роботах. Вона впевнена, що колір має великий вплив на внутрішній стан людини і емоції. Якщо вони позитивні і добрі, то неодмінно допоможуть все подолати: «У тиші ловити запах вітру і звуки квітів, що шелестять. Адже влітку фарби, які дарує нам природа, особливо яскраві, тому так важливо вміти берегти це, любити і робити світ кращим ».

Оля Яценко народилася і живе в Києві. Вищу освіту здобула в Київському національному університеті будівництва та архітектури за спеціальністю архітектор-дизайнер. Малювати почала з 4-х років, і з тих пір не уявляє життя без світу мистецтва і всього, що з ним пов’язано.

Оля – художник та ілюстратор, автор книг «Нічна пригода» і «Пухнастики.Щоденник історій». Крім живопису частину творчого життя присвячує комп’ютерній ілюстрації та арту. Серед її авторських проектів: арт до комп’ютерних ігор, стікери «Вайолет» для компанії Viber. Її робота з єдинорогом була надрукована всесвітньо відомим брендом одягу «New Yorker» на світшотах в 2017 році. Крім того, художниця створює авторські іграшки та листівки.

На рахунку Олі Яценко близько десяти персональних і безліч групових виставок, як в Україні, так і за кордоном. Її роботи знаходяться в приватних колекціях: України, Польщі, ОАЕ, Канади, Франції, Італії, Туреччини.

Вхід вільний! Подія у Facebook

Виставка триватиме до 14 вересня.

Адреса: Обухівське шосе, 2
Час работи: Щоденно з 11.00 до 20.00
Інформація по тел: +38 (044) 200-9747
E-mail: pr.art.manufactura@gmail.com

Чарівний світ Олі Яценко


Співпраця із Viber. Створення власного світу. Викрадення єдинорога відомим брендом

Розпочати знайомство із талановитими киянами я хочу з Олі Яценко. Вона справжня казкова чарівниця, чиї роботи, серед яких картини, ілюстрації, книги, листівки та м’які іграшки, не один раз викликали захоплення та посмішку на очах багатьох людей. Її виставка «Зорі та Какао», яка проходила 1-11 лютого 2018 року у культурному центрі Spivakovska Art:Ego зібрала стільки фанатів, що довелось продовжити її на два дні, щоб могли потрапити всі бажаючі. А пакет стікерів «Вайолет» для месенджера Viber вже давно полюбився користувачам за свій легкий та патріотичний настрій.
Оля почала малювати з раннього дитинства, її перші роботи зберіглись у родинній колекції та вже на них можна помітити перші прояви того, яким фантастичним бачить ця тендітна красуня наш світ. За допомогою відкритого серця та творчого відчуття Оля змогла розгледіти чарівний Всесвіт Пухнастиків, маленьких привітних істот, які потрапляють на нашу планету у вигляді зірок, що падають, з чарівного міста, яке заховалося серед хмар. Чим їх зацікавила наша багатостраждальна планета? Вони із висоти свого світу зрозуміли, чого саме не вистачає нам для повноцінного та комфортного співіснування. І за допомогою чарівної енергетики показують свої мудрі уроки любові та добра. Картини з Пухнастиками, потрапляючи у чиюсь оселю, наповнюють її казковим світлом та дарують тепло всім, хто хоча б раз гляне на них. Це працює навіть онлайн, лише придивіться уважно на них там, де зможете знайти. Також Оля зробила неабиякий внесок у розвиток індустрії гейм-дизайну, тому що її ілюстрації не один раз були героями сучасних ігор та анімацій.
Але підтвердження глобальності таланту Олі спіткало її досить неочікувано: відомий американський бренд одягу NewYorker зухвало використав Оліну стокову ілюстрацію з єдинорогом у створенні своєї колеції світшотів, не повідомивши про наміри. Але ми можемо із гордістю за нашу сусідку констатувати, що це дійсно виглядає, як світове визнання.
Дуже хочеться, щоб роботи нашої землячки знайшли своїх поціновувачів та справді допомогли нам налаштуватись на хвилю позитиву, відкритості та показали приклад того, що світ не лише теоретично, а й повінстю практично залежить від того, під яким кутом на нього дивитись.
Для більш детального ознайомлення із творчістю Олі Яценко відвідайте її персональний сайт http://www.olarty.com/, де на всіх охочих чекає авторський мікс мімішності та добра. Або FB https://www.facebook.com/olarty/

Автор : Anton Mormul

24.04.18 Work in progress. Speed drawing. Artist Olya Yatsenko


Short video about my work process and workplace. Drawing step by step. Thank you for watching! More information and artworks you can find on my fb page: https://www.facebook.com/olarty/

Artist: Olya Yatsenko  | Music: https://www.bensound.com/

1.02.2018 Відкриття виставки “Зорі та Какао” Олі Яценко


Однією із казок цього року для мене стала виставка “Зорі та Какао”, яка відбулася у галереї Spivakovska ART:EGO culture center з 1 по 11 лютого 2018 року.
У першу чергу хочеться сказати слова подяки галереї, агентству  Love Agency  , з яким я співпрацювала, і всім моїм чарівним друзям, які дуже сильно мені допомагали! Бо без всіх цих компонентів я навіть не уявляю, як би могла втілити у життя мрію про виставку, яка буде в основному присвячена моїм персонажам з полотен, яких звати #Пухнастики. І ми всі разом створили виставку, яка, на мій погляд, вийшла дуже гарною і теплою.
Було представлено 50 робіт. Основною ідеєю виставки було познайомити глядачів зі світом Пухнастиків. Тим образом, який вони несуть і з чим хочуть ділитися. А саме: добром, казковим світом, своїми думками та мріями з людьми.
Назва виставки виникла з історії однієї картини, яка і має назву “Зорі та Какао”. Вона була написана якраз у лютому 2017 року. І розповідає, що серед будинків, крізь мереживо сніжних метеликів, можна роздивитись обриси комет, сузір’їв та зірок, що падають. І про це з картини кажуть маленькі Пухнастики, які тримають у пухнастих лапках паперові стаканчики запашного какао.
Відкриття відбулося 1-го лютого. Як розповідали дівчата з галереї, понад 50 людей вже встигли зайти до 19 години))
А з 19 години вже прийшло багато гостей, атмосфера вийшла теплою та світлою, якою мені дійсно і хотілось, щоб вона була.
У цей вечір для гостей грали талановиті музиканти  Стас Галайдюк (Stas Galaydyuk) та  Павел Фрумин. У мене з ними пов’язана певна цікава історія, яка також стала ключовим моментом. Мені дуже хотілося, щоб саме вони змогли виступити, бо серед робіт була картина, яку я писала десь півроку і ця історія саме про них. Там зображені музиканти в образі Пухнастиків. Через роботу хотілося передати музику та енергетику, яку вони несуть. Бо їх мелодії кожного разу зупиняли мене на вулиці Ярославів вал та біля Золотих Воріт, де вони часами грають. І чи не магія, що ця ідея втілилась у життя?!
На гостей також чекали буклети про виставку з історією Пухнастиків , візитки, які одночасно виступали, як маленькі ілюстрації, листівки та моя авторська книга “Пухнастики. Щоденник історій”. Книгу видала і презентувала у грудні невеликим накладом, тому виставка стала ще одним місцем, де люди могли б її придбати, та познайомитись ближче зі світом та ідеями Пухнастиків. А також були маленькі плюшеві іграшки Пухнастикик, які мені допомогла до виставки пошити подруга Svitlana Stryzheus. Я колись їх трохи шила, щоб брати із собою у подорожі. Так наприклад у мене є мій білий Пухнастик Бонні, який часто зі мною подорожує.
В останній момент я встигла підготувати альбом для відгуків і побажань. До 4-го лютого місце там встигло закінчитись, що довелося докладати аркуші паперу!! Цей альбом звісно став прекрасним подарунок від виставки, бо ті теплі слова, які люди там залишили , дуже важливі. Адже знайти хвилинку та бажання написати від руки свої враження дуже цінно:

“Ця виставка дарує тепло, натхнення та надію на те, що наші внутрішні пухнастики дійсно існують і з нами ще не все втрачено. Дякую за музу і море натхнення. Мій Пухнастик прокинувся! “
Віра

“Оля, твои прекрасные картины несут добро и сказку. Продолжай творить своих волшебных пушистиков, они спасут мир! :Р”
Маша

“Вони неймовірні:) Ні на кого не схожі Пухнастики. У кожній картині можна знайти частинку себе, дитинства та казки, якої так не вистачає у цьому світі сучасності. Бажаю, щоб Ваші герої ожили в якомусь мультику, який стане улюбленим для всіх :)Успіхів!”
Сніжана С.

А за відео дуже вдячна другу  Grigory Kuznetsov!! Бо так круто, коли є такі спогади, друзі та магія навколо!
А музика на відео у виконанні Стаса та Паші!))
Всім приємного перегляду, щоб згадати зорі, какао та Пухнастиків =)

#пухнастики  #зорі_та_какао #olarty #artistolgayatsenko

2.02.18 Ранок з культурою. Художник-ілюстратор Оля Яценко


UA:КУЛЬТУРА

Ольга – художник та ілюстратор. Малювати почала з 4-х років, і з того часу не уявляє життя без світу мистецтва та всім, що з цим пов’язане. А ще вона Є автором книг «Нічна пригода» та «Пухнастики. Щоденник історій». Та повірте – її роботи бачив чи не кожен з нас! Ольга є автором стікерів «Вайолет» в месенджері Viber.

#olarty #artistolgayatsenko #пухнастики #зорі_та_какао

Ранок з Культурою 2.02.2018. Художник-ілюстратор Ольга Яценко

Такий був мій ранок 31-го січня =) А 2-го лютого на каналі UA:КУЛЬТУРА у програмі "Ранок з культурою" вийшов ефір, фрагмент якого можете подивитись..)) Дуже незвично, коли з екрану цитують опис виставки, який я нещодавно сиділа вночі і писала..))У анонсі пишуть так:На гостинах – Ольга Яценко, художник та ілюстратор. Малювати почала з 4-х років, і з того часу не уявляє життя без світу мистецтва та всім, що з цим пов’язане. А ще вона Є автором книг «Нічна пригода» та «Пухнастики. Щоденник історій». Та повірте – її роботи бачив чи не кожен з нас! Ольга є автором стікерів «Вайолет» в месенджері Viber.Оригінальне відео з каналу UA:КУЛЬТУРАhttps://www.youtube.com/watch?v=WxdnejFQHlc&list=PLMJopaRTTQYeTWM0aHswn3OCrIKcepV4o#зорі_та_какао #olarty #artistolgayatsenko

Опубліковано Olya Yatsenko 5 лютого 2018 р.