Відкриття виставки художниці Олі Яценко “Розмови з літом”


Share this :   | | | | |

21 липня арт-галерея «Мануфактура» запрошує зануритись у світ чарівництва, любові, дитинства та вічного тепла на відкритті виставки молодої художниці Олі Яценко «Розмови з літом».

Картини авторки цікаві та зрозумілі як дорослим, так і дітям. Вони нагадують красиву добру казку, яку всім нам читали в дитинстві перед сном, а їх герої ніби повертають назад у ніжний вік. Незважаючи на феєричність образів, роботи художниці наповнені глибиною і змістом, мають особливий сенс, який кожен відкриє для себе по-своєму.

Посил її робіт: доброта, краса, любов до природи та навколишнього середовища. Оля вірить в те, що творчість має величезну силу і здатна зробити цей світ кращим.

Основні ідеї, які художниця хоче донести до свого глядача через картини: щоб ми навчились цінувати те, що у нас є, мріяли і отримували радість від кожного дня, який прожили. Олю надихає природа, люди і життя навколо неї, а через своїх чарівних персонажів «Пухнастиків» художниця сподівається передати все найкраще, світле і добре тому, хто побачить її творіння: «У кожній роботі зібрані мої справжні історії, персонажі, думки і погляди на життя. Bcі пухнасті герої на картинах – це уособлення чогось, що живе всередині кожного з нас».

Олі подобається спостерігати за навколишнім світом, шукати кольори, щоб потім передати їх у своїх роботах. Вона впевнена, що колір має великий вплив на внутрішній стан людини і емоції. Якщо вони позитивні і добрі, то неодмінно допоможуть все подолати: «У тиші ловити запах вітру і звуки квітів, що шелестять. Адже влітку фарби, які дарує нам природа, особливо яскраві, тому так важливо вміти берегти це, любити і робити світ кращим ».

Оля Яценко народилася і живе в Києві. Вищу освіту здобула в Київському національному університеті будівництва та архітектури за спеціальністю архітектор-дизайнер. Малювати почала з 4-х років, і з тих пір не уявляє життя без світу мистецтва і всього, що з ним пов’язано.

Оля – художник та ілюстратор, автор книг «Нічна пригода» і «Пухнастики.Щоденник історій». Крім живопису частину творчого життя присвячує комп’ютерній ілюстрації та арту. Серед її авторських проектів: арт до комп’ютерних ігор, стікери «Вайолет» для компанії Viber. Її робота з єдинорогом була надрукована всесвітньо відомим брендом одягу «New Yorker» на світшотах в 2017 році. Крім того, художниця створює авторські іграшки та листівки.

На рахунку Олі Яценко близько десяти персональних і безліч групових виставок, як в Україні, так і за кордоном. Її роботи знаходяться в приватних колекціях: України, Польщі, ОАЕ, Канади, Франції, Італії, Туреччини.

Вхід вільний! Подія у Facebook

Виставка триватиме до 14 вересня.

Адреса: Обухівське шосе, 2
Час работи: Щоденно з 11.00 до 20.00
Інформація по тел: +38 (044) 200-9747
E-mail: pr.art.manufactura@gmail.com