“Розмови з літом художниці Олі Яценко” у газеті “Культура і життя”


Share this :   | | | | |

У вересні у газеті “Культура і життя” вийшла стаття про виставку #розмови_з_літом у Арт-галерея Мануфактура “Розмови з літом художниці Олі Яценко”, яку підготувала Svetlana Bagaeva ❤️ Виставка тривала 3 21.07 по 14.09.2018
Арт-галерея «Мануфактура» запрошує усіх бажаючих зануритись у світ дитинства, найщиріших почуттів та неймовірних пригод у дивовижних куточках планети. А супроводжуватимуть відвідувачів у цій подорожі герої картин художниці Олі Яценко – чарівні Пухнастики, які оселились в арт-просторі на час виставки «Розмови з літом».
Її художні твори нагадують красиву добру казку, яку всім нам читали в дитинстві перед сном, а їх герої ніби повертають назад у ніжний вік. Незважаючи на феєричність образів, роботи художниці наповнені глибиною і змістом, мають особливий сенс, який кожен відкриє для себе по-новому. Картини Олі Яценко цікаві та зрозумілі як дорослим, так і дітям.

Про що вони? Звісно про добро, дружбу, вірність кохання, щирість почуттів, а також веселі подорожі та захоплюючі пригоди. Основна ідея, яку художниця хоче донести до свого глядача через картини: навчитись цінувати те, що у нас, отримувати задоволення від кожного дня, який прожили.

Олю надихає природа, люди і життя навколо неї, а через своїх чарівних персонажів «Пухнастиків» художниця сподівається передати все найкраще, світле і добре тому, хто побачить її творіння: «У кожній роботі зібрані мої справжні історії, персонажі, думки і погляди на життя. Bcі пухнасті герої на картинах – це уособлення чогось, що живе всередині кожного з нас», – розповідає мисткиня.

Як говорить сама авторка, в її «Пухнастиках» кожен відвідувач може відшукати себе або своїх друзів чи знайомих. Вони, як і ми: живуть, закохуються, дарують квіти та емоції, подорожують, відвідують концерти, грають на музичних інструментах, шукають скарби, малюють, а найголовніше – мріють та радіють життю!

Кольорова гама її казкових робіт переважно яскрава та життєстверджуюча, як і самі персонажі на картинах. Проте деякі з них виконані у пастельних відтінках, що підкреслює їх ніжність та щирість.

Художниця надає особливого значення кольорам. Їй подобається шукати нові відтінки, щоб потім передати їх у своїх роботах. Мисткиня впевнена, що вони мають значний вплив на внутрішній стан людини і емоції. Якщо позитивні і добрі, то неодмінно допоможуть все подолати: «У тиші ловити запах вітру і звуки квітів, що шелестять. Адже влітку фарби, які дарує нам природа, особливо яскраві, тому так важливо вміти берегти це, любити і робити світ кращим ».

Оля Яценко – художник та ілюстратор, авторка книг «Нічна пригода» і «Пухнастики. Щоденник історій». Крім живопису, частину творчого життя присвячує комп’ютерній ілюстрації та арту. Серед її авторських проектів: арт до комп’ютерних ігор, стікери «Вайолет» (дівчинка в українському національному вбранні) для компанії Viber. А її робота з єдинорогом була надрукована всесвітньо відомим брендом одягу «New Yorker» на світшотах в 2017 році. Крім того, художниця створює авторські іграшки та листівки, які також представлені на виставці в арт-галереї «Мануфактура».

Оля Яценко автор близька десяти персональних виставок та учасниця безлічі групових творчих проектів, як в Україні, так і за кордоном. Її роботи знаходяться в приватних колекціях: України, Польщі, ОАЕ, Канади, Франції, Італії, Туреччини.

Відвідати виставку із теплою назвою «Розмови з літом» молодої художниці-ілюстратора можна до 14 вересня.

#olarty #оляяценко #пухнастики