Створення українських стікерів “Вайолет” для Viber


Share this :   | | | | |
Створення українських стікерів “Вайолет” для Viber

Мені здається я багато про це говорила, але скоріше у своїй голові веду діалоги про цю історію. Я зізнаюся, що встановила Вайбер тільки через те, що треба було подивитися, що це програма бо я не знала, хто мені писав…

Лютий 2014 року. Ми всі пам’ятаємо той непростий час. 20-го лютого я дізналася, що вбили мого друга. Мій шок, перша присутність на похоронах. Серце не хотіло вірити, що сталося. Протягом самого Майдану лунала думка в голові,що треба щось зробити, чимось допомогти. Але я творець і мені хотілося чимось таким. Листівки з пухнастиками робила, але то здавалося краплинкою. Пам’ятаю 24-го лютого мені написала контент менеджер з Вайбер. Питала,що шукають ілюстратора для нових паків стікерів і знайшли мене через мій веб сайт. Я чесно скажу, що тоді не знала, що таке Вайбер та і настрою в мене не було взагалі щось робити. Мій стан тоді був морально дуже важкий. Я ввічливо відповіла,що я б хотіла, але десь місяці через 1-2 змогла б. На цьому діалог закінчився)) Запланована подорож до Грузії у березні таки сталася з компанією, хоча згадувати, як я виглядала зі сторони не хочеться. Занадто все розривалося всередині і то були тільки мої проблеми, а не інших. Можливо і їхати не варто було. Але деякі розмови були про вайбер. І я подумала “Хм, мабуть досить відома фірма. Але я ж відмовилась і вони навряд чи мені напишуть, бо ілюстраторів море. Ну так і буде”

Забула я про цей лист. У мене в квітні була подорож до Чехії. І я отримала листа знов від Вайбер. Рівно через той час, як я сказала, коли буду мати час…Вони знов питали чи не було б часу зробити спеціальне замовлення. Тут я вже якось зібралась і погодилась. Був підписаний договір про нерозголошення (NDA) у якому зазначалося, що років 5 я не маю право розказувати про цей проект чи якось так. А завдання було розробити пак стікерів з їх персонажем для України. Одягнути дівчинку Вайолет і зробити український пак. Знаєте, я б сказала, що на запит приходить варіанти. Мій запит під час Майдану був бодай щось зробити корисне для України. Мені дали шанс представити Україну у світі у той важкий і важливий час завдяки міжнародній програмі. Мої висновки прості. Варіанти приходять. Просто ніколи не знаєш які саме, але найкращі для тебе. Цей проект дав мені можливість втілити мою мрію. Це було не легко і дуже відповідально. У мене не було змоги з кимось порадитись, бо я не могла про це навіть розказувати. І так часто у замовленнях. Для мене це важливий проект тільки через те, що мені стало трохи легче, бо відчуття , що я зробила щось корисне було втілене у реальність. Це магія життя. Це ще раз підтвердження того,що у кожного є своя магічна паличка. Варто лише про щось щиро мріяти, діяти у цьому напрямку. Не було б у мене моїх робіт, мені б не написали. Я думаю всім дається шанси, якщо щось робити і рухатися уперед.

П.С. Був ще другий пак стікерів, але його не випустили на жаль. Але добре, що встигли хоч один українською мовою