Подорож до Нової Зеландії 2016


Share this :   | | | | |
Подорож до Нової Зеландії 2016

Одного разу мені пощастило опинитися у Хоббітоні. Саме у тому, де знімали фільм «Володар перснів»

Взагалі на питання «Чи варто подорожувати», то звісно моя відповідь буде : «Так». Але для чого люди це роблять ? Відповіді у кожного будуть свої. У мене багато причин. Але одна із них – Збагачення себе, як людину. Розкриття власного “Я”. Навіть один день може багато змінити всередині себе. Сьогодні мені хочеться хоча б зробити перший крок, написати про мою любов до мандрів. Про цікаві факти місць, де я була. Мій хештег по цій темі буде #mytravellings_olarty А також доповнити фотографіями, які я роблю під час подорожей до цікавих місць нашої планети. Сьогодні це буде Нова Зеландія 2016 року❤️ Коли у нас починалася весна, там були перші ноти осені.

1. Люди дійсно щасливі тим чим займаються. Капітан на кораблі, жінка, яка керує маленьким паромом з одного острова на інший. Яскравий приклад, як можна у віці за 50 працювати і радіти цьому. І таке я бачила у кожній людині, яку зустрічала там.
2. Любов до навколишньої природи, тварин. Захищають скоріше тварин та природу від людей, а не навпаки. Можна бути певним, що кошти, які беруть за вхід, підуть на потреби туди, куди пишуть.

3. Не люблять, коли їх порівнюють з Австралією.
4. Дуже безпечно. Здивувало, коли бачила як одна дівчина турист йшла кудись в ліс…Бувають і такі місця на Землі, уявляєте))
5. У мене була місія. Дарувати листівки та футболки з пухнастиками , кого зустрічала під час екскурсій.


6. Коли тобі дуже холодно і ховаєшся від сильного вітру у куртку , – місцеві без проблем ходять у шортах та футболці.
7. Шкіра диких дельфінів дуже чуттєва і від рук людей залишає сліди…
P.S. Побачити диких дельфінів так близько-то любов. В мене навіть картина є з однієї з цих фотографій. Може хто знаєте, як саме називається вона ❤️

8. Там багато місць, де знімали фільм “Володар перснів”. На цьому туризм теж тримається у них. Але дивовижно побувати там. Наприклад побачити річку, де був кадр, коли Арвен викликала водоспад з коней на Вершників.
9. Можна заплатити десь 35$ і ввечері спостерігати, як блакитні пінгвіни повертаються з моря у свої домівки на схилах. Якщо побачите… в темряві. І то не факт. І здалеку? А ще там є знаки “Обережно, пінгвіни!” (ми на таку прогулянки не пішли)
10. Традиційні тату, які беруть початок від племені Маорі. Де кожний символ має значення. На тілі та обличчі? Але от там я інакше відчула значення тату, для них воно символічне і традиційне. І зеленого відтінку.
11. Років через 40 льодовики можуть зовсім розтанути…


12. Птахи так почувають себе у безпеці, що замість того, щоб літати часто ходять по землі)))
13. Традиційна їжа- фаст фуд -” fish and chips”. Мені там було важко щось корисне знайти і поїсти.
14. Під час зйомок “Володар перснів” на річці ( кадр, де були великі статуї) був раптовий потоп, вода у річці так швидко піднялась, що змила з берегів кіно апаратуру близько на 40к долларів. (я чесно не пам’ятаю точну суму, але уявляєте як це..??)

Серед фотографій є фото, де видно ту саму річку. Не така вона і велика, як здається у фільмі
А ще є маяк, коли ми переправлялися на паромі з північного берега на південний. Саме це місце надихнуло мене на картину “Нова Зеландія. Шлях через океан”❤️