Участь у проекті Арт-Майстри від журналу “Культурний Тренд”


Share this :   | | | | |

Ольга – професійний художник та ілюстратор, у своїх роботах поєднує живопис та комп’ютерний арт. На картинах переважають видумані художницею персонажі – Пухнастики.

“ДЛЯ МЕНЕ ПУХНАСТИК – ЦЕ ЗАГАЛЬНИЙ ОБРАЗ, ЯКИЙ ОБ’ЄДНУЄ ТЕ, ЩО ЖИВЕ ВСЕРЕДИНІ КОЖНОГО З НАС. ВІРЮ, ЩО ЧЕРЕЗ ЦІ РОБОТИ МОЖНА ПЕРЕДАТИ ЩОСЬ БІЛЬШ ГЛИБОКЕ ТА ВАЖЛИВЕ”

Творчий проект «Три музи. Три світи», що складається з п’яти картин та розказує про Пухнастиків-Муз, символізує тих, хто вміє надихати й дарувати надію. У них є сила зазирнути в найпотаємніші куточки  душі та знайти там давно приховані бажання і мрії. Це Музи Танцю, Музики  і Творчості. Саме цей проект змотивував Олю написати книгу «Пухнастики. Щоденник історій», яку художниця видала у грудні 2017-го року.

“ХУДОЖНИК ЧЕРЕЗ СВОЇ РОБОТИ СТВОРЮЄ ПЕВНИЙ ОБРАЗ, А ВСЕ, ЩО СТВОРЮЄТЬСЯ, МАЄ НЕАБИЯКИЙ ВПЛИВ НЕ ТІЛЬКИ НА САМОГО АВТОРА, АЛЕ Й НА ТИХ, ХТО ДИВИТЬСЯ ЙОГО РОБОТИ. І ЦЕ Є ВЕЛИКОЮ СИЛОЮ ТА ІНСТРУМЕНТОМ, ЩОБ РОЗФАРБУВАТИ НЕ ТІЛЬКИ ПОЛОТНО, АЛЕ І ВСЕ НАВКОЛО. СВОЄЮ ЕНЕРГЕТИКОЮ, ІНФОРМАЦІЄЮ, ЯКОЮ НАДІЛЕНА КАРТИНА. ТОМУ КРАЩЕ, ЩОБ ЦЕ БУЛО ПРО ДОБРО, ЛЮБОВ ТА КРАСУ. ЩОБ СВІТ СТАВАВ КРАЩИМ”

Ольга народилась у м.Києві, вищу освіту отримала у Київському національному університеті будівництва та архітектури за спеціальністю “Архітектор-дизайнер”. Пройшла курс живопису в Галереї  РА 2014-2018 р.р.  (викладач: Олександр Вутянов).

ТРИ ФАКТИ З ЖИТТЯ ОЛЬГИ
1. У Ольги є сестра-близнючка, яка старша на 10 хвилин. Вона прекрасний фотограф.
2. Пропозиції щодо участі у створенні арту до комп’ютерних ігор надходили до художниці від людей, з якими Ольга знайомилась через заняття спортом: катання на роликах, грі в алтімат (фрізбі) та великий теніс.
3.Серед найцікавіших та найбільш вражаючих своїх подорожей Ольга виділяє поїздки до Нової Зеландії, Чилі, Мексики та на острів Пасхи.

Все інтерв’ю на сайті  http://culturetrend-magazine.com/yatsenko